Obesitas bedreigt ons

Meer dan 100 duizend volwassen Nederlanders hebben hulp nodig!

Volgens cijfers van het CBS en het RIVM dragen 100 duizend Nederlanders teveel lichaamsgewicht met zich mee. En niet zomaar een paar extra kilo’s. Het gaat hier om 1% van de 20 plussers die aan een ernstige vorm van zwaarlijvigheid lijdt. Dit noemen we morbide obesitas (BMI van 40 en hoger).Toch stijgt de groep mensen met de lichtste vorm van obesitas het snelste: sinds de meting in de jaren tachtig van 4 naar 11 procent!

Preventie

Bij de groep mensen waarbij het overgewicht mild tot matig is kan de meeste winst behaald worden door goede voorlichting en coaching op het gebied van voeding, beweging en voldoende slaap. Dit zal een gunstig effect hebben op de toekomstige generaties omdat ouders het goede voorbeeld doorgeven aan hun kind(eren).

Hiermee verlagen we het risico op o.a. hart- en vaatziekten, diabetes, Alzheimer, kanker en psychosociale problemen. De voedingscoach kan helpen bij het maken van gezonde keuzes in voeding. Ze kan je inzicht en kennis geven over de juiste producten om je zo een goede leefstijl te laten ontwikkelen.

Uit veel aanvullende zorgverzekeringen is vergoeding mogelijk voor het bezoek aan de voedingscoach. Klik hier

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor de volledige tekst van het nieuwsbericht: Honderdduizend volwassenen met morbide obesitas

 


Afdrukken E-mailadres