Voeding en beweging

Goede voeding is belangrijk. Maar om je conditie te verbeteren is een combinatie van voeding en beweging nodig.

Calorieën
Het toverwoord voor een juiste balans is: calorieën. Als je meer voedingsstoffen binnen krijgt dan je verbruikt, neemt je vetpercentage en daarmee je gewicht toe. Vooral niet verbruikte koolhydraten vormen een bedreiging. Een juiste voeding bestaat uit voldoende eiwitten, vetten, vezels en zo weinig mogelijk (toegevoegde) suikers. 

Voedingsvezels
Groenten, fruit en volkorenproducten zijn een belangrijke bron van vezels. Door de voedingsvezels verbetert de werking van je darmen en daarmee je spijsvertering. Voor een goede werking van je spieren en organen heb je bouwstoffen en vitaminen nodig. Als het goed is haal je al je voedingsstoffen uit je eten.

Een goed begin is het halve werk
Een vruchtbare dag begint met een goed ontbijt. Het is goed om meerdere maaltijden te nemen, verdeeld over de dag. Het is ook belangrijk om voldoende te drinken. Snoep, snacks en alcohol zijn niet verboden, maar ga er verstandig mee om. De voedingscoach bij ChoiceWise kan je alles vertellen over de samenstelling van je voeding en een verantwoord eetpatroon.


Afdrukken E-mailadres