Hoe vaak zeg jij tegen jezelf dat het stuk chocola aan het eind van een vermoeiende dag totaal geen kwaad kan? Dat je vandaag tóch al gezondigd hebt, dus dat het patatje vanavond ook geen verschil meer gaat maken? Er zijn duizend en één smoesjes te bedenken waardoor we de opbouw van een gezonde leefstijl nog maar even uitstellen. Herken je deze:
Goed, dan heb je besloten om gezonder te gaan eten, maar de fabrikanten van voedingsmiddelen gaan je daar beslist niet bij helpen. De verleidingen in de supermarkt willen je graag laten geloven dat ze een gezond alternatief zijn, maar in werkelijkheid wil de producent zijn product gewoon graag aan je verkopen. Door allerlei “gezonde” woorden te gebruiken op de producten, raak je in de veronderstelling dat ze ook gezonder en dus een goede keuze zijn. Er zijn gelukkig veel gezonde producten te vinden, maar helaas ook erg veel van dit soort marketingtrucs.
Volgens nieuw onderzoek van het RIVM drinken zo’n 19.000 jongeren teveel energiedrankjes.
Zij lopen daarmee gezondheids-risico’s zoals het ontstaan van hartritmestoornissen, problemen met het centraal zenuwstelsel, gewichtstoename en niet te vergeten gebitschade.
Meer dan 100 duizend volwassen Nederlanders hebben hulp nodig!
Volgens cijfers van het CBS en het RIVM dragen 100 duizend Nederlanders teveel lichaamsgewicht met zich mee. En niet zomaar een paar extra kilo’s. Het gaat hier om 1% van de 20 plussers die aan een ernstige vorm van zwaarlijvigheid lijdt. Dit noemen we morbide obesitas (BMI van 40 en hoger).Toch stijgt de groep mensen met de lichtste vorm van obesitas het snelste: sinds de meting in de jaren tachtig van 4 naar 11 procent!
Kinderen zijn verzot op zoete drankjes. Helaas zitten in veel van de pakjes en flesjes drinken veel suiker of zoetstoffen.
We geven onze kinderen graag wat ze lekker vinden. Als je kinderen vanaf een jonge leeftijd laat wennen aan zoet, maak je ze afhankelijk van deze zoete smaken.