Kinderen en voeding

Een gezond gewicht is voor een kind minstens zo belangrijk als voor een volwassene. 

Kunnen we vandaag onze kinderen een gezonde leefstijl helpen ontwikkelen, dan hebben ze daar de rest van hun leven plezier van. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het voorkomen van diabetes type 2 of psychosociale problemen. Jong geleerd is oud gedaan…

Verleidingen
In de hedendaagse maatschappij waar onze kinderen in rondhuppelen, worden ze voortdurend blootgesteld aan allerlei ongezonde voedingsmiddelen. Mooie kleuren en hun favoriete tv held groot op de diverse verpakkingen. Kinderen zijn heel vatbaar voor deze kleurrijke verleidingen en geef ze eens ongelijk. De reclames op tv hebben snoep het imago van leuk, lekker en vrolijk gegeven.
Als ouders geven we onze kinderen graag waar ze om vragen en “nee” zeggen is soms best een uitdaging.

Enerzijds is er een enorm aanbod van voedsel dat teveel calorieën bevat, maar anderzijds bewegen veel kinderen ook te weinig. Kinderen zitten veel voor een beeldscherm en worden vaak met de auto naar school gebracht.
Dit zorgt ervoor dat het steeds lastiger wordt om kinderen in de opvoeding een gezonde leefstijl mee te geven voor de toekomst. Leven in “luilekkerland” stelt hoge eisen aan zelfdiscipline. Dit geldt voor volwassenen, maar voor kinderen is het al helemaal lastig om bewust “gezonde” keuzes te maken.

Hoe helpt de coach jou en je kind?
De gespecialiseerde coach van ChoiceWise gaat met jou en met je kind(eren) aan de slag op het gebied van voeding en leefstijl en gaat samen met jullie uitzoeken wat haalbaar is binnen jullie gezin. Voorkomen is beter dan genezen.
ChoiceWise kan je ook (preventief) helpen om voorlichting te geven over gezonde voeding en lichaamsbeweging om ervoor te zorgen dat overgewicht in de toekomst geen rol gaat spelen. Als je kind juist ondergewicht heeft en er is geen sprake van een medische oorzaak dan kan de coach bij ChoiceWise je helpen de oorzaak te achterhalen.
ChoiceWise participeert in de behandeling van voedingsstoornissen zoals ARFID (vermijdend restrictieve voedselinnamestoornis) door psychologen van samenwerkende praktijken.

 

 

 

Ook voor een eenmalig adviesgesprek kun je terecht bij ChoiceWise.

 

ChoiceWise werkt samen met Inpetto Jeugd-GGZ,
praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie/-psychiatrie in Oosterhout en Zevenbergen.

BGN ÏnpettoSKJ register