Water is gezond

Kinderen zijn verzot op zoete drankjes. Helaas zitten in veel van de pakjes en flesjes drinken veel suiker of zoetstoffen. En die zijn niet gezond.

We geven onze kinderen graag wat ze lekker vinden. Als je kinderen vanaf een jonge leeftijd laat wennen aan zoet, maak je ze afhankelijk van deze zoete smaken. Daarom is van jongs af aan een goede gewoonte ontwikkelen een must.

Vruchtensappen bevatten veel suiker.
Als je bedenkt dat een volwassen persoon genoeg heeft aan 1 hele sinaasappel tussendoor, realiseer je dan dat er in 1 glas sap voor gemiddeld 5 sinaasappels suikers zit. Dat laten we onze kinderen ook drinken in de veronderstelling dat het gezond is.

Drink water!
Water is gezond! Het bevat geen suikers of zoetstoffen of middelen als citroenzuur (die ook geen gunstig effect hebben op het gebit). Je kunt het voor kinderen eenvoudig interessant maken om water te drinken.
Door stukjes fruit klein te snijden en die samen met je kind aan de waterkan toe te voegen, creëer je een leuke activiteit en de goede gewoonte om water te drinken. Je kunt hierbij denken aan aardbeien, sinaasappel, blauwe bes, komkommer, muntblaadjes enz
Zet de kan water een uurtje in de koelkast om de smaken te laten vermengen.
Resultaat is een gezond kleurrijk geheel.

Smakelijk!


Afdrukken E-mailadres

BGN ÏnpettoSKJ register